Principper vedtaget i skolebestyrelsen.
Princip for skoleårets tilrettelæggelse |
Formål Elevernes placering i klasser
Holddannelse
Elevernes undervisningstimetal
Skoledagens længde
Skemalægning
Vikardækning
Undervisningsdifferentiering
Tema- og projektforløb
Lektiehjælp og faglig fordybelse Skolen tilstræber at integrere lektiehjælp og faglig fordybelse i både den faglige og den understøttende undervisning herunder gennem gennemførsel af ugeskema.
Elevernes hjemmeaktiviteter
Dansk som andetsprog
Fagenes fordeling på klassetrin Hvis kommunalbestyrelsen beslutter, at der også skal gives undervisning i et fag på et andet klassetrin end det, folkeskoleloven foreskriver, må skolebestyrelsen fastsætte principper for, hvordan det håndteres på skolen.
Godkendt i skolebestyrelsen november 2021. |
Princip for skolefritidsordning (DUS) på Nøvling Skole |
DUS står for Det Udvidede Samarbejde. Hensigten med DUS er, at der skal skabes helheder og sikres sammenhæng i børns liv og hermed også sammenhæng mellem undervisning og fritid. DUS tilbydes som ramme for dannelse, læring og gode sociale oplevelser for alle børn, hver dag.
Organisering af Skolefritidsordning (DUS) ved Nøvling Skole På Nøvling skole tilbydes DUS i 0. – 3. Klasse. DUS er placeret på Nøvling skole og centrerer sig omkring skolens fællesareal ’hjertet’.
Formål Formålet med princippet for DUS (0. - 3. klasse) på Nøvling skole er at sikre: At skabe helhed og sammenhæng i barnets dagligdag på tværs af skole, fritid og hjem. Gode og trygge rammer, der giver udviklingsmuligheder, passende udfordringer og et inkluderende fællesskab.
Mål At barnets møde med DUS er en positiv oplevelse, der bygger på dialog og samarbejde mellem børn, forældre og medarbejderne som et fundament for barnets udvikling.
DUS tilbyder børnene sjove og spændende aktiviteter, der stimulerer nysgerrighed, leg og fællesskab.
DUS’ens ansvar DUS medvirker til den gode overgang fra børnehave til skole. DUS tilstræber, at børnene dagligt tilbydes relevante inden- og udendørs aktiviteter og bevægelsesaktiviteter med opmærksomhed på at udnytte faciliteter og ressourcer på skolen og i lokalområdet. DUS’ens personale samarbejder med skolens øvrige personale om at sikre børnenes trivsel. DUS samarbejder i relevant omfang med forældrene og byder velkommen i konkrete samarbejder om DUS aktiviteter. DUS’ens personale deltager i skole-hjemsamtaler i forhold til børnenes alsidige, sociale og personlige udvikling med særlig vægt på trivsel.
Forældrenes medansvar Ved relevant information eller bekymring bestræber forældrene sig på at kommunikere rettidigt og direkte til DUS’ens personale eller ledelse med fokus på fremme af børnenes trivsel. Ved principielle spørgsmål vurderer DUS’ens ledelse, hvorvidt skolebestyrelsen skal involveres. Forældrene tilstræber at holde sig orienteret i forhold til relevante meddelelser og planlagte aktiviteter fra DUS på MinUddannelse/AULA. |
Orientering om elevernes udbytte af undervisningen |
Formål Formålet med princippet er orientering til hjemmet om elevens udbytte af undervisningen og skal sikre forældrene:
Mål At skole og forældre indgår løbende relevante aftaler i forhold til den enkelte elevs fortsatte faglige og alsidige udvikling.
Skolens ansvar Skolen tilstræber at give forældrene orientering om elevens udvikling i relevante fag på det enkelte klassetrin hvert år.
Forældrenes medansvar Forældrene tilstræber at have en løbende dialog med deres barn om barnets læring og trivsel. Forældrene tilstræber at orientere skolen rettidigt ved bekymring eller mistrivsel.
Elevens perspektiv
|
Princip for opfyldelse af undervisningspligt gennem deltagelse i musikskole og eliteidræt |
“Hvis forældrene ønsker det, kan skolelederen give tilladelse til, at en elev i begrænset omfang opfylder sin undervisningspligt ved at deltage i undervisning i en kommunal eller statsligt støttet musikskole eller ved eliteidrætsudøvelse i en idrætsforening.” (folkeskoleloven, § 33, stk. 9).
At bede sit barn fritaget for skoleundervisning giver et større ansvar til forældrene. Det er således forældrenes ansvar, at eleven leverer den nødvendige indsats for at opretholde det faglige niveau.
Skolelederen definerer i det konkrete tilfælde, hvor mange timer ugentligt, i hvor lang en periode, samt i hvilke timer fritagelse kan ske. I skoleledelsens vurdering af en konkret elevs fritagelse indgår, om det er fagligt og socialt forsvarligt, at eleven i begrænset omfang ikke deltager i den almindelige undervisning. Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2020. |
Nøvling Skoles trafikpolitik |
På Nøvling skole prioriterer vi elevernes sikkerhed i trafikken højt, hvorfor vi arbejder forebyggende med trafiksikkerhed på skolevejen, ved arrangementer og ekskursioner.
At sikre, at alle elever opnår gode forudsætninger for sikker færdsel. At forebygge og undgå trafikulykker på skolevejene. At sikre ordentlige forhold for eleverne på ture ud af huset. At opfordre og understøtte forældre som rollemodeller i trafikken. Sådan understøtter skolen Gennemførsel af gåprøve i 0-1. klasse.
Sådan kan I som forældre understøtte Træn skolevejen med dit barn til fods eller på cykel, og understøt af barnet bliver selvtransporterende.
Eleverne orienteres forud for ture om særlige trafikforhold Cykelhjelm er påkrævet under ture, og skolen tilbyder lån af hjelme. Der opretholdes en fast rækkefølge og afstand under turene. Lærerne kører som tovholdere foran og bagerst ved ture med flere elever |